El Col·legi de Metges de València insta a Sanitat a què establisca una solució adequada i segura per als trasllats de personal sanitari

El Col·legi de Metges de València considera urgent que la conselleria de Sanitat establisca un pla de transports adequat, segur i eficient per a cobrir l’Atenció Domiciliària d’Atenció Primària en tota la geografia de la Comunitat Valenciana. En eixe sentit, la presidenta de l’ICOMV, Dra. Mercedes Hurtado va mantindre una reunió el passat 14 d’agost amb responsables de la conselleria de Sanitat per a traslladar el malestar dels metges amb esta circumstància i sol·licitar transports per als metges.

La corporació mèdica valenciana insta a Sanitat a què plantege una solució ràpida i definitiva amb l’objectiu de garantir una atenció sanitària àgil i de qualitat per als pacients i segura per als professionals sanitaris que la presten en l’exercici de les seues funcions.

Imatge: El periodic.com

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València (ICOMV) informa de que des de l’entrada en vigor el passat un d’agost del canvi en la concessionària d’ambulàncies, els metges i resta de professionals sanitaris ja no poden fer ús dels Transport No Assistits (TNA) per a poder desplaçar-se a realitzar assistències domiciliàries d’atenció primària. En eixe sentit, les instruccions de Sanitat han sigut pegats i solucions poc viables que obliguen el metge, en alguns casos, a utilitzar els seus propis recursos per a desenrotllar la seua activitat professional en l’àmbit públic.

L’ICOMV detalla que als professionals sanitaris de la ciutat de València ja van patir un retall en eixe sentit quan fa any i mig els van retirar les credencials personals per a poder aparcar en llocs reservats de la ciutat quan hagueren de realitzar assistències domiciliàries d’atenció primària, en molts casos eren servicis prestats amb els vehicles particulars dels metges.

Per això, l’ICOMV sol·licita una solució urgent per a garantir la millor i més ràpida assistència sanitària a la població, així com un sistema de transport segur i regulat per als professionals encarregats de vetlar per la salut de la ciutadania. Així mateix, insta a l’administració a preveure amb temps estos canvis de concessionàries sempre que suposen una modificació substancial i onerosa per als professionals sanitaris de la Comunitat Valenciana.