El Col·legi de Metges de València va celebrar la presa de possessió de la seua nova Junta de Govern en un acte amb 600 assistents

Durant l’esdeveniment es va homenatjar als facultatius que complien 25 i 50 anys dedicats a la professió mèdica

El Col·legi de Metges de València ha celebrat la presa de possessió dels membres de la seua nova Junta de Govern resultant dels comicis celebrats el passat mes de maig. La Junta està encapçalada per la Dra. Mercedes Hurtado, el qual repetirà quatre anys més al capdavant de la corporació col·legial centenària. D’esta manera, Hurtado, es convertix en la primera dona que lidera l’entitat durant dos legislatures. A més, enguany, la corporació que representa als quasi 15.000 metges valencians, complix el seu 120 aniversari al capdavant de la regulació i defensa de la professió mèdica.

Durant l’acte, l’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València (ICOMV) també ha homenatjat a aquells col·legiats que celebren enguany les seues Bodes de Plata i d’Or, agraint la seua implicació en la medicina durant 25 i 50 anys en la professió. La Dra. Hurtado va agrair als facultatius la seua labor amb la societat valenciana i els va animar a “mantener la il·lusió i humanitat en el seu ocupació”. “Recordeu, el primer de tot, són els nostres pacients, que per a cada un d’ells nosaltres podem significar consol, ànim i esperanza”, va destacar Hurtado en la seua intervenció als assistents.

Els metges assistents van rebre les insígnies distintives de mans de la taula presidencial formada per la presidenta de l’Institut Mèdic Valencià, la Dra. Carmela Moya; la presidenta de l’ICOMV, la Dra. Mercedes Hurtado; la subsecretària de la Conselleria de Sanitat, Isabel Castelló; el president de la Junta Electoral, el Dr. Francisco Mora; i la presidenta de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana, Carmen Leal.

Previ a este homenatge, els membres de la nova executiva van prometre els seus càrrecs, conformant així la nova Junta de l’ICOMV: Dra. Mercedes Hurtado, presidenta; Dr. Pedro Ibor, vicepresident 1r; Dr. Luis Ortega, vicepresident 2n; Dr. Rafael Cantó, secretari; Dr. José Antonio Monrabal, vicesecretari; Dr. Joaquín Guerrer, tresorer; Dr. Francisco Fornés conseller 1r; Dra. Regina Camps, consellera 2a; Dr. Manuel Yarza, conseller 3r; Dra. Carmen Castro, consellera 4t; Dr. Ricardo Zaragozá, conseller 5a; Dra. Mª Rosario González consellera 6t; Dr. Rafael Torres, conseller 7a; Dr. Rafael Romero, conseller 8u i Dra. Verónica Sugey Paz, consellera 9a.

Així mateix, la reelegida presidenta va agrair el suport dels col·legiats i va destacar en el seu discurs el treball en equip com una de les bases de la “eficacia” de l’executiva. “Continuaremos, com fins ara, amb una junta no presidencialista i fomentant l’esperit d’unión”, va manifestar Hurtado.

Finalitzat l’acte, els més de 600 invitats van disfrutar d’un agradable sopar en les instal·lacions de l’ICOMV on es van realitzar sortejos per cortesia de patrocinadors com la corredoria d’assegurances Uniteco, la mutualitat Mutual Metgessa, el despatx d’advocats DS Legal, Viatges El Corte Inglés, IMED Hospitals i el banc Mediolanum.