El Col·legi de Metges dona suport a 300 estudiants de Medicina en la seua reivindicació de “Salut per a tots” en la plaça de la Verge

 

El 6 d’abril més de 300 estudiants de medicina -i altres disciplines sanitàries- celebren en la Plaça de la Verge la commemoració del Dia Mundial de la Salut. Un acte que se celebra des de fa tretze edicions i que, des del principi, ha comptat amb el suport de la seua futura casa professional, el Col·legi de Metges de València.

L’esdeveniment està organitzat per l’Associació Valenciana d’Estudiants de la Medicina (*AVEM) i realitza un ampli desplegament en el cor de la ciutat del Túria mitjançant la disposició de més d’una vintena de carpes informatives dedicades a temes de salut prevalents en l’actualitat on s’ofereixen consells i activitats.

Entre les iniciatives proposades: l’aprenentatge de tècniques de reanimació cardiopulmonar, exercicis per a ancians, la llengua de signes, exploració dermatològica, mesuraments de sucre i de tensió, taller bucodental, proves oftalmològiques, tallers de sexualitat i prevenció de *ITS, d’alcoholisme o consum de drogues, entre altres. També es podrà trobar una dirigida als més xicotets, l'”Hospital d’ossets”, on se’ls familiaritza d’una forma cordial amb la medicina i els seus procediments, així com a perdre por cap a la bata blanca.

 

A la cita se suma amb el seu propi espai el Col·legi de Metges de València, acostant als futurs mèdics -i a tota la població- els principals serveis que ofereix.

Per a la presidenta del Col·legi, la Dra. Mercedes Hurtado: “El Col·legi s’ha involucrat des de la primera edició amb aquesta iniciativa dels estudiants de medicina d’últims cursos. Creiem que és important que els nostres futurs mèdics visquen el que significa acostar la salut a la població, i que ho facen amb aquest entusiasme i aquestes ganes és encoratjador, perquè sabem que estan molt ben formats i que ells escriuran la medicina del futur”.

Per part seua, la presidenta de *AVEM, Lorena Vila explica: “Aquest projecte busca formar a la població en matèria de salut perquè siguen conscients i amos d’aquesta, alhora que permet als estudiants tindre un primer contacte amb els qui seran els seus pacients en el futur”.

 

Salut per a tots

Enguany, amb el lema “Salut per a tots”, la campanya informativa se centra en reclamar la cobertura sanitària universal per a totes les persones, independentment del seu nivell socioeconòmic. Com alerta l’Organització Mundial de la Salut, en l’actualitat la meitat de la població mundial no té accés als serveis de salut bàsics.

Altres dades que donen suport a aquesta reivindicació són:

-aproximadament 100 milions de persones es troben en condicions de pobresa extrema, havent de pagar els serveis de salut dels seus propis ingressos.

-I el 10% del pressupost familiar de més de 800 milions de persones és invertit en despeses de salut.