El Col·legi de Metges punt de trobada dels metges de SEMERGEN en el seu XXII congrés autonòmic

El Col·legi de Metges va acollir la vint-i-dosena edició del congrés autonòmic de la Comunitat Valenciana de la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària (SEMERGEN). L’acte, amb un total de 170 inscrits, va ser inaugurat per la presidenta del Col·legi Oficial de Metges de València, la Dra. Mercedes Hurtado; el president SEMERGEN, el Dr. José Luis Llisterri, i el president del congrés autonòmic, el Dr. Fernando Mª Navarro i Ros.

La Dra. Hurtado traslladava als assistents aquest missatge del ICOMV sobre la situació de l’atenció primària, suport del sistema sanitari de salut: “el nostre suport a les vostres reivindicacions que fem nostres, el nostre compromís a traslladar a l’administració -siga la que siga- vostres reivindicacions d’unes condicions adequades per a poder exercir la vostra vocació amb dignitat i en benefici dels valencians”.

 

Per la seua part el Dr. Francisco. Javier Precioso Costa, president del Comité Organitzador del Congrés assegurava: “El principal objectiu que ens hem marcat per al congrés és aconseguir que tots els inscrits a aquest, puguen gaudir d’unes jornades d’actualització i revisió dels temes més importants en Atenció Primària, conjugant la ciència amb un altre aspecte més lúdic i podent compartir coneixements i experiències entre professionals. Així mateix, ens proposem com a objectiu primordial continuar amb el creixement de la nostra família SEMERGEN, garantint la participació activa dels metges joves residents que tant estan aportant a la societat”.

“Seguint la política reeixida dels últims anys en el nostre congrés autonòmic, hem volgut continuar apostant per una àmplia i variada oferta d’activitats teòric-pràctiques relacionades amb les patologies més prevalents del dia a dia de les nostres consultes, així com actualització en els últims estudis científics d’impacte. Així mateix, hem volgut incidir en la participació activa mitjançant activitats, com el gran trivial de la diabetis o diversos tallers rotatoris (sobre ecografia, retinopatia i peu diabètic), de manera que siga més profitós el temps de formació i actualització. Cal destacar, a més, altres activitats formatives d’exploració de l’aparell locomotor, formació en asma, hepatitis C, insuficiència cardíaca, hipertensió arterial, entre altres”, al·lega el Dr. Preciós.

 “A més, s’abordaran les últimes novetats en el tractament de la *EPOC com, per exemple, la recent aparició de la triple teràpia que afavorirà l’adhesió al tractament dels pacients, entre altres coses, o els avantatges de les noves insulines i la disminució d’efectes secundaris greus com són les hipoglucèmies, que al seu torn faciliten un millor control del pacient”, afirma la Dra. Alicia Tamarit Latre, presidenta del Comité Científic del Congrés.

Una de les grans novetats d’aquest congrés va ser que es va reservar un espai per a remarcar la importància de la investigació en Atenció Primària, com a font de coneixement i millora contínua de la pràctica assistencial.