El Dr. Rafael Carmena rebrà el premi a la Millor Trajectòria Professional que atorga el Col·legi de Metges de València

La cerimònia d’entrega serà el 15 novembre en el consistori valencià i serà presidida per l’alcalde i la presidenta de l’ICOMV.

 

El jurat del guardó Certamen Mèdic Reconeixement a Tota una Vida Professional, compost per membres de la Fundació de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València, ha fallat distingir el doctor valencià, Rafael Carmena Rodriguez amb este guardó. Este premi és un reconeixement a la seua distingida trajectòria professional dedicada a la medicina.

L’Il·lustre Col·legi de Metges de València (ICOMV) informa de que este homenatge, que enguany complix la seua onzena edició, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, que se suma així al reconeixement de metges que han aportat valor, progrés i dedicació a la societat valenciana. La cerimònia d’entrega serà presidida per l’alcalde, Joan Ribó, i tindrà lloc el 15 de novembre en l’hemicicle del consistori valencià a les 19.30 hores.

La presidenta de la Fundació, Mercedes Hurtado, ha apuntat que “El doctor Carmena és una eminència mèdica i un referent internacional en la seua especialitat, medicina interna, destacant els seus avanços en endocrinologia nutrició i diabetis. Este premi és el reconeixement als molts èxits i avanços aconseguits en la seua trajectòria professional dedicada a la medicina”.

El Dr. Rafael Carmena ha exercit com a cap de servici d’Endocrinologia, Nutrició i Diabetis en l’Hospital Clínic Universitari durant 37 anys. La dita labor assistencial ha sigut compaginada amb la seua labor acadèmica sent catedràtic de Patologies i Clínica Metgesses per la Universitat de València en l’actualitat i per la Facultat de Medicina de Múrcia de 1971 a 1975. En eixe sentit, ha participat activament en la formació de nombroses promocions de llicenciats de medicina i de metges residents de la seua especialitat. Des de 1993 és acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana.

Des de la corporació col·legial destaquen que el doctor Carmena ha rebut nombrosos premis i distincions entre les que destaca el Premi Jaume I a la medicina clínica en 2002. Així mateix, ha sigut distingit amb el premi Salut i Societat que atorga la Generalitat Valenciana. En 2013 va ser anomenat doctor Honoris Causa per la Universitat de Múrcia i un any abans per la Universitat Cayetano Heredia de Llima. En 2012, va rebre la distinció de la Generalitat valenciana al mèrit científic.

El premi Certamen Mèdic es va crear pel Col·legi de Metges de València per a reconéixer la labor dels facultatius que han destacat en el desenrotllament de la professió mèdica per la seua implicació, èxits, sacrifici, trajectòria i entrega.