La medicina ix al carrer de la mà dels estudiants i el Col·legi de Metges

El passat 6 d’abril més de 300 estudiants de medicina -i altres disciplines sanitàries- van celebrar en la Plaça de la Verge la commemoració del Dia Mundial de la Salut. Un acte que se celebra des de fa tretze edicions i que, des del principi, ha comptat amb el suport institucional i econòmic de la seua futura casa professional, el Col·legi de Metges de València.

L’esdeveniment va estar organitzat per l’Associació Valenciana d’Estudiants de la Medicina (*AVEM) i va realitzar un ampli desplegament en el cor de la ciutat del Túria mitjançant la disposició de més d’una vintena de carpes informatives dedicades a temes de salut prevalents en l’actualitat on s’ofereixen consells i activitats.

 

Com comentava Lorena Vila, presidenta de *AVEM: “Per a molts la Fira de la Salut és l’oportunitat de parlar per 1a vegada de salut de tu a tu amb futurs pacients fora de l’àmbit dels nostres familiars”. I afegia com a representant del col·lectiu: “És molt *motivante per a nosaltres com a estudiants de medicina, perquè la càrrega teòrica en la llicenciatura és molt gran, així que poder aportar el nostre granet d’arena a la població, i poder compartir un moment de companyonia amb la resta en un dia lúdic és molt il·lusionant”.

I explicava l’objectiu de la Fira de la Salut: “Aquest projecte busca formar a la població en matèria de salut perquè siguen conscients i amos d’aquesta, alhora que permet als estudiants tindre un primer contacte amb els qui seran els seus pacients en el futur”.

 

 

El Col·legi de Metges els ha recolzat institucionalment en aquest esdeveniment, així com mitjançant un patrocini econòmic. Com manifestava la presidenta de *ICOMV, Mercedes Hurtado: “Aquests joves estudiants són la medicina que ve, d’ells dependrà en breu la nostra salut. Ens agrada veure el seu entusiasme, els hem donat suport des de la primera fira que van desenvolupar fins hui”.

A més, afegia la Dra. Furtat, la màxima dirigent col·legial: “els convidem a sumar-se des dels últims cursos al Col·legi com *pre-col·legiats per a començar a conéixer la seua casa professional i començar a gaudir de molts beneficis, des d’informació directa, fins a instal·lacions com la sala d’estudi o la piscina o pistes de tennis i pàdel”.

Una carpa informativa del *ICOMV

A la cita es va sumar amb el seu propi espai el Col·legi de Metges de València, acostant als futurs mèdics -i a tota la població- els principals serveis que ofereix i els avantatges per als estudiants que suposa la *pre-col·legiació.