La presidenta del Col·legi de Metges de València reconeguda amb el guardó Premis Sanitàries que destaca el lideratge femení en sanitat

La presidenta del Col·legi de Metges de València, la Dra. Mercedes Hurtado, ha rebut el guardó Premis Sanitàries en la categoria de Col·legi Professional en un acte celebrat en la capital espanyola per l’empresa editorial Sanitària 2000. El guardó Premi Sanitàries té com a objectiu posar en valor la labor que desenrotllen les dones en diferents àmbits a nivell nacional, així com donar una major visibilitat al talent femení.

La presidenta de l’ICOMV, la Dra. Mercedes Hurtado, destacava a l’arreplegar el premi en la categoria de Col·legi Professional: “Per a mi és un honor rebre-ho perquè no és a títol individual, sinó representant a un col·lectiu que durant moltes generacions ha sigut invisible. Hui represente a totes les metgesses valencianes”.

En concret, en data actual, el Col·legi de Metges de València compta amb 7.424 col·legiades metgesses que superen en número al total de col·legiats barons, que ascendixen a 7.248. Així mateix, la Dra. Hurtado afegia durant la seua intervenció. “Este guardó destaca les dones que sí que hem aconseguit trencar eixe sostre de vidre, que hem superat eixes barreres que dificulten avançar en la nostra carrera professional”.

La Dra. Hurtado finalitzava avançant una de les pròximes iniciatives que posarà en marxa la corporació col·legial si és reelegida: “I perquè els canvis col·lectius comencen pels individus, des de la meua posició com a presidenta del Col·legi de Metges de València em compromet a crear una Oficina d’Atenció a la Dona Mèdica perquè des del seu Col·legi els facilitem la seua labor i la conciliació que garantisca l’accés a tots els estaments de la societat sense distinció”.

Després de l’entrega dels 15 guardons a les dones distingides en les diferents categories, l’acte finalitzava amb l’entrega del reconeixement en la categoria “Trajectòria” a Margarita Salas Falguera, científica bioquímica i investigadora espanyola.

Les premiades

Des de l’ICOMV destaquen que durant l’acte realitzat en la Palau de Neptú de Madrid també es va reconéixer la labor d’estes 16 dones referents en àmbit nacional;

-Marina Álvarez Benito, consellera de Salut de la Junta d’Andalusia.

-Mercés Hurtado Isard, presidenta del Col·legi de Metges de València.

-Matilde Duc García, cap de Premsa de l’Organització Nacional de Trasplantaments.

-Maria Blasco Marhuenda, directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO) .

-Maria Eulalia Juvé Udina, directora del Grup d’Investigació Infermera de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Barcelona.

-Carme Peña López, presidenta de la Federació Internacional Farmacèutica.

-Lourdes Fargues Gadea, directora general i directora Departament Jurídic i Recursos Humans de Farmaindustria.

-Margarida Alfonsel Jaén, secretària general de la Federació Espanyola d’Empreses de Tecnologia Sanitària –

-Elena García Armada, enginyera industrial i fundadora de Marsi Bionics.

-Marta Parra i Ángela Muller, les fundadores de “Arquitectura de Maternidades”

-Mara Parellada Redondo, psiquiatre i coordinador del Programa d’Atenció Mèdica Integral a Pacients amb Trastorns de l’Espectre Autista de l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid.

-Maria Victòria Chivite Navascués, secretària General del PSN i portaveu en el Parlament de Navarra.

-Pilar Barreto Martín, Catedràtica de Psicologia Clínica de la Universitat de València i Vicepresidenta de la Societat Valenciana de Medicina Pal·liativa.

-Pilar Garrido López, presidenta del Consell Nacional d’Especialitats en Ciències de la Salut.

-Margarida Salas Falguera, científica bioquímica i investigadora espanyola i vicepresidenta de la Fundació Severo Ochoa.

Punxa ací per a la galeria d’imatges