Mercedes Hurtado clausura la XVI edició del Congrés Nacional de Radiocirugía celebrat en el Col·legi de Metges de València

El Col·legi de Metges ha acollit la desé sexta edició nacional del Congrés Nacional de Radiocirugía que ha presidit el Dr. Luis Larrea i al que han assistit experts de tota Espanya, Iberoamèrica, Amèrica del nord i altres països europeus.

Com explicava el Dr. Larrea: “Durant dos dies els especialistes més rellevants d’este camp han compartit les indicacions actuals i els resultats que anem obtenint en el nostre àmbit a Espanya i Iberoamèrica: els tractaments amb dosi única d’irradiació i els hipofraccionamientos, així com les combinacions amb nous tractaments en un àmbit multidisciplinari entre neurocirurgians, oncòlegs radioteràpics, radiofísics hospitalaris, cirurgians, oncòlegs mèdics i altres especialitats”.

La presidenta del Col·legi, Mercedes Hurtado, al·ludia durant les seues paraules de clausura a l’orgull que representava el treball realitzat pels metges espanyols amb noms tan excel·lents com el catedràtic Juan Luis Garbelladures o a Vicente Belloch, ambdós col·legiats valencians, i pioners en este camp de la radiocirugía: “El Dr. Juan Luis Garbelladures va ser el primer catedràtic de neurocirurgia de la Universitat espanyola, el primer cap -com tal- d’un servici universitari de neurocirurgia i l’introductor de la radiocirugía a Espanya. Va ser el pioner que va trobar per a la tècnica radioquirúrgica noves indicacions que després es van revelar eficaços i rotundes”.

“Va ser president també -afegia la Dra. Hurtado- de la Societat Espanyola de Neurocirurgia, guanyador del premi Fabrikant de la Societat Mundial de Radiocirugía i guanyador del Premi Jaime”.

La presidenta del Col·legi destacava també la labor del Dr. Luis Larrea: “qui des de 2001 realitza tractaments de radiocirugía extracerebral esterotactica amb dosi única d’irradiació i amb hipofraccionamientos, iniciant esta tècnica a Espanya”.

Finalment, la Dra. Hurtado recalcava la importància d’estendre una tècnica eficient i de gran qualitat: perquè es beneficien molts més pacients, perquè actualment s’infrautilitza el seu ús en la clínica diària