Mercedes Hurtado demana a la consellera de Sanitat diàleg i col·laboració per a resoldre els principals problemes de la professió mèdica en la seua primera reunió

 

La comissió permanent del Col·legi de Metges de València encapçalada per la seua presidenta la Dra. Mercedes Hurtado, ha mantingut una reunió amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a plantejar-li els principals problemes i preocupacions de la professió mèdica valenciana. En eixe sentit, la doctora Hurtado s’ha mostrat satisfeta pel retorn al diàleg amb l’administració sanitària i la predisposició de la màxima titular a tractar de resoldre les qüestions més importants concretant reunions específiques per a abordar-les.

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València (ICOMV) informa de que durant la reunió la Dra. Mercedes Hurtado ha plantejat la seua preocupació davant de qüestions com el trasporte sanitari per a metges de primària, la col·laboració de l’administració amb el programa d’ajuda integral al metge malalt (PAIME) , la supressió de la jubilació forçosa als metges en condicions aptes per a l’exercici professional, així com la precarietat dels contractes als metges més jóvens i la fuga de capital d’humà amb excel·lent i costosa preparació al nostre país.

Durant la trobada, que es va prolongar més d’una hora, els representants dels metges valencians van plantejar a la màxima titular de Sanitat la preocupació per la falta de polítiques de conciliació familiar i l’accés de dones templats de responsabilitat, així com la necessitat de regular el temps dels metges per a la investigació mèdica i el resultat de l’informe elaborat pel col·legi professional sobre la previsió de dèficit de metges en els pròxims cinc anys amb motiu de jubilacions massives de la plantilla.

Així mateix, des de la corporació col·legial van insistir en la reunió en la necessitat de resoldre problemes en l’agilitat i integració dels sistemes informàtics amb què es realitza la gestió sanitària diària en els centres valencians. D’altra banda, Hurtado també va plantejar la seua preocupació per l’increment exponencial de les agressions a personal sanitari i es va posar a disposició de l’administració per a col·laborar en campanyes de difusió a la població per a tractar d’eradicar esta lamentable situació.

En eixe sentit, també s’ha plantejat als responsables de la conselleria de Sanitat la incorporació a la comissió d’intrusisme de l’ICOMV posada en marxa fa tres anys en què s’investiguen presumptes casos de falsos metges i persones exercint sense la titulació homologada i acreditada. Esta comissió està integrada per experts metges, juristes, associacions de defensa d’usuaris i pacients i l’Ajuntament de València.

Per a la corporació mèdica valenciana la problemàtica de l’intrusisme és molt greu i consideren que el suport de l’administració autonòmica pot ser un impuls molt important en la lluita contra els falsos metges, curanderos i xarradors que poden posar en greu risc la salut dels ciutadans.