Posada en marxa de la Validació Periòdica de la Col·legiació

Estimat company:

T’informem de la posada en marxa de la Validació Periòdica de la Col·legiació (VPC).

Es tracta de l’establiment a Espanya de la Directiva Europea de Qualificacions Professionals, aprovada al novembre de 2014, que farà obligatòria la recertificació dels professionals de la salut per a 2017 en tota la UE.
La VPC és una recertificació de que el metge que la rep està en condicions de continuar exercint la medicina (seriosa un equivalent a la renovació del permís de conduir o del carnet d’armes) . No avalua la «capacidad» del metge (NO és una capacitació), si no que únicament certifica que el seu estat de salut i situació legal li permet continuar exercint com a metge (en l’exemple, la renovació dels respectius carnets no certifica que se siga bon conductor o que es tinga bona punteria, encara que es pot continuar conduint o tenint armes) .
Per a la més seguretat dels nostres pacients, és important que els Col·legis de Metges puguen aportar cada un cert temps credencials de què el metge continua capacitat per a exercir la seua professió i que estes siguen obligatòries per a l’exercici de la medicina tal com és ja una pràctica habitual en altres països (USA, GB.,.) , per això la VPC serà vàlida per a 6 anys (les realitzades en 2016 cobriran fins a 2021) i, per això, l’han de realitzar tots metges en actiu que porten col·legiats més de 6 anys (encara que haja sigut en més d’un Col·legi).
Adjuntem un arxiu pdf amb un senzill manual que explica pas a pas com es realitza la VPC. Si tens qualsevol consulta o problema, no dubtes a preguntar directament en el Col·legi.
Finalment, ressenyar que quan comences els tràmits de la VPC veuràs que hi ha un quart apartat que sí que és sobre formació continuada. Este apartat No Cal omplir-lo: està previst –y queda pendent per a una possible i futura capacitació professional, dependent de les respectives Societats Científiques, i diferent d’esta recerfificació.
T’invite a anar realitzant com més prompte millor uns tràmits. Quan els hages completat, el següent Ple de la Junta Directiva col·legial aprovarà el teu VPC i se t’entregarà el corresponent Diploma acreditatiu.
El tràmit pots realitzar-ho directament entrant en l’enllace següent:

Necessites per a poder accedir el teu usuari i contrasenya per a zones restringides, si no recordes les dades pots sol·licitar-los enviant un correu a normativa@comv.es
També pots realitzar la gestió de forma presencial en les oficines del COMV a partir del pròxim 3 d’octubre sol·licitant CITA PRÈVIA a través de la nostra web, i un administratiu t’ajudarà a realitzar el dit tràmit.
Sense un altre particular i quedant a la teua disposició, et saluda atentament,

Dr. Rafael Cantó
Secretari ICOMV