El Col·legi de Metges de València va celebrar les noces d’or i de plata dels metges valencians amb més de 800 assistents

El Col·legi de Metges de València va celebrar divendres passat 28 de juny la festivitat de la seua Patrona La nostra Senyora del Perpetu Socors en la seua seu col·legial. L’acte, al qual van acudir més de 800 persones, va anar un homenatge als metges que compleixen 25 i 50 anys exercint la professió, dels quals 326 *galenos van complir les seues Noces de plata promoció 1988-1994 i 125 les noces d’or pertanyent a la promoció1963-1969. Així mateix, durant l’acte institucional es va entregar la Medalla al Mèrit Col·legial i es van nomenar deu Col·legiats d’Honor.

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València (*ICOMV) informa que l’esdeveniment va estar presidit per la presidenta dels metges valencians, Dra. Mercedes Hurtado, acompanyada per la directora general d’Assistència Sanitària, Mº. Amparo García *Layunta; la presidenta de l’Institut Mèdic Valencià, Dra. *Carmela Moya; la presidenta de la Reial Acadèmia de la Medicina de la Comunitat Valenciana, Dra. Carmen Leal, i el *vicepte de la comissió deontològica, el Dr. Constantino Tormo.

 

Durant l’acte institucional tots els col·legiats que compleixen les seues noces d’or i plata com a metges van ser reconeguts amb la imposició del distintiu col·legial entregat de mans de les autoritats presents.

La Dra. Mercedes Hurtado va destacar en el seu discurs el lliurament i esforç diari dels companys presents. “Companys enhorabona per aquests 25 i 50 anys de professió, més enllà del context històric que hàgem viscut, compartim un nexe comú intergeneracional: l’amor per la medicina, l’amor pels nostres pacients, l’amor per la ciència i el coneixement. I més enllà de la nostra pròpia existència, la medicina perdurarà en la nova saba mèdica, en les següents generacions”.

 

De la mateixa manera, la representant de la conselleria de *Sanitat, Mº. Amparo García *Layunta, va voler posar en valor el compromís dels metges valencians amb la professió i amb la societat, animant-los a continuar desenvolupant la medicina amb la mateixa il·lusió i lliurament. De la mateixa manera, va voler agrair a l’actual junta directiva del *ICOMV el treball i accions realitzades en benefici dels metges valencians.

Així mateix, el *ICOMV va concedir en aquest acte la Medalla al Mèrit Col·legial al Dr. Rafael Castelló García, per la seua activitat i trajectòria professional, així com la seua dedicació i compromís amb la corporació mèdica valenciana.

De la mateixa manera, l’acte va ser motiu per al nomenament de deu Col·legiats d’Honor que van ser distingits per la seua implicació i labor professional en l’àmbit col·legial i en la medicina valenciana. Així, van ser condecorats els doctors José Mª Hernández Santacruz, Francisco Fornés, Luis Ortega, Rafael Romero, Regina Camps, Mª Desamparados Quiles, Roberto Roig, Fernando Maria Bonilla, Jesús *Rozalén i Amparo Villalba.

En finalitzar l’acte, els més de 800 assistents van gaudir d’un agradable sopar en les instal·lacions col·legials a la qual van assistir diferents autoritats, entre elles, la consellera de *Sanitat, Ana Barceló, i la diputada de Benestar Social Mercedes Berenguer.

 

En aquest sopar, no va faltar el tradicional sorteig d’obsequis per cortesia de les empreses col·laboradores i patrocinadors com la corredoria de segurs Uniteco, la mutualitat Mutual Mèdica, el despatx d’advocats *DS Legal, Viatges El Corte Inglés, IMED Hospitals, banc Mediolanum, Club de Camp K7, Centre Porsche València, Mutual Mèdica i Banc Santander.