El cor del Col·legi fitxa com a nou director a Christian Roca Romero

El compositor, pianista i director valencià Christian Roca Romero s’embarca en el nou curs en la direcció del Cor del Col·legi de Metges. Christian Roca va obtindre el títol superior de música en l’especialitat de piano en 2012 del conservatori superior de música “Joaquín Rodrigo”;. Paral·lelament a la seua formació reglada s’ha format en altres camps per mitjà de cursos, trobades, classes particulars i classes magistrals. Ha realitzat cursos d’especialització en piano, cant, direcció coral, direcció d’orquestra, repertori i clau. També va completar els quatre cursos d’estudis de gregorià i litúrgia que impartix Ahisgre en l’abadia de la Vall dels Caiguts.

Com a director ha dirigit diversos cors i grups instrumentals, com “JORCAVAL”, “Concòrdia-grup Vocal”,“Vocal XXI”, i “I Fiori Musicali”  entre altres. Com a tenor, és plantilla del Cor Catedralici de València i és cantant actiu en diversos grups de cambra i de música antiga com “Victoria Musicae”, “Amystis Sociedad Musicológica”, “Neovolicalis”, “Harmonía del Parnás” i Cor de Cambra de Pamplona entre altres.

Com a solista cal destacar la seua interpretació del  “Oratorio de Noel” de Sain-saënts, “Stabat mater” d’Astorga, de Cantates de Bach, Missa nº6 Schubert i de la Missa de Cabanilles. També ha participat com a solista en muntatges de l’escola de música antiga de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i en diverses gravacions per a la Llum de les Imatges. Ha participat com a tenor solista en la gravació de dos discos per a la discogràfica “Brillant classics”.Ha realitzat estudis de direcció coral i direcció d’orquestra amb Rafael Sánchez Mombiedro i cursos amb Josep Ramón Gil Tárrega, Martin Smith i Basc Negreiros.

A més, ha sigut alumne de direcció orquestral de Juan Luis Martínez a qui considera el seu mestre. Com a compositor té escrites 18 obres, entre les que destaquen la Simfonia de Cambra op. 14, el Rèquiem op. 11 (de les quals ha realitzat una gravació en vídeo) , i el quartet de cordes op. 17. En 2013 va gravar el seu primer disc íntegrament amb la seua música i interpretada per ell mateix al piano i al setembre de 2017 ha presentat el DvD amb gravació de la seua Primera simfonia.

A l’octubre de 2015 el Palau de la Música de València li va encarregar i va estrenar la seua obra “Canciones y Danzas del Este op.16”. També és el director musical dels projectes pedagògics que es realitzen anualment en el dit auditori. Actualment és professor de piano, tenor en la coral Catedralícia de València, pianista repertorista especialitzat en cantants i cors, i director del cor “Santa María del Mar” y el grupo “I fliori musicali”.

Per a les temporades 2018 i 2019 ha rebut diversos encàrrecs entre els que destaquen l’encàrrec d’una obra commemorativa al seixanta aniversari de la fundació de l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats de València que s’estrenarà en el Palau de les Arts de València, i una Cantata per a cor i orquestra encarregada pel Cor de Cambra de Pamplona. Naix a València en 1988. Inicia els seus estudis musicals als 10 anys ingressant en l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats de València que s’estrenarà en el Palau de les Arts de València, i una Cantata per a cor i orquestra encarregada pel Cor de Cambra de Pamplona.

Els assajos continuaran desenrotllant-se en dilluns i dimecres a la vesprada.