El Dr. Anastasio Montero rebrà el premi a la Millor Trajectòria Professional que atorga el Col·legi de Metges de València

El jurat del guardó Certamen Mèdic Reconeixement a Tota una Vida Professional, compost per membres de la Fundació de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València, ha fallat distingir el doctor valencià, Anastasio Montero, amb este guardó. Este premi és un reconeixement a la seua distingida trajectòria professional dedicada a la medicina.

L’Il·lustre Col·legi de Metges de València (ICOMV) informa de que este homenatge, que enguany complix la seua dotzena edició, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, que se suma així al reconeixement de metges que han aportat valor, progrés i dedicació a la societat valenciana. La cerimònia d’entrega serà presidida per l’alcalde, Joan Ribó, i tindrà lloc el 12 de novembre en l’hemicicle del consistori valencià a les 19.30 hores.

La presidenta de la Fundació, Dra. Mercedes Hurtado, ha apuntat que “El doctor Montero ha marcat grans fites en l’àmbit de la cardiologia, el més recent l’implante amb èxit del primer cor mecànic en l’Hospital La Fe de València. Este premi és el reconeixement als molts èxits i avanços aconseguits en la seua dilatada trajectòria professional dedicada a la medicina”;. El doctor Anastasio Montero, natural de Conca, és director de l’Àrea Clínica de les malalties cardiovasculars en l’Hospital La Fe de València. Especialista en cirurgia cardiovascular, també va estar al comandament en esta àrea en l’Hospital General de València així com en l’Hospital Reina Sofía de Còrdova.

El guardonat per l’ICOMV compta amb diferents reconeixements a nivell nacional i internacional, com la medalla de l’Orde Civil de Sanitat en 2003, el Premi Philip K. Caves Award de la International Society for Helth Transplantation en Paris per la seua contribució en l’àmbit del trasplantament de cor, i el premi Boehringer Ingelheim de la Societat Espanyola de Cirurgia Cardiovascular.

Des de la corporació col·legial destaquen els grans avanços que el guardonat ha aportat a la medicina cardíaca. Destaca la direcció com a cirurgià cap en l’implante del primer cor mecànic definitiu en l’Hospital La Fe i realització del primer trasplantament simultani cor-renyó en la Comunitat.

El premi “Certamen Metge Reconeixement a Tota una Vida Profesional” va ser creat fa 12 anys pel Col·legi de Metges de València per a reconéixer la labor dels facultatius que han destacat en el desenrotllament de la professió mèdica per la seua implicació, èxits, sacrifici, trajectòria i entrega.