El Col·legi de Metges de València alerta del dèficit de metges en els pròxims anys per l’augment de les jubilacions

En la tradicional menjar nadalenca del Col·legi de Metges de València amb els mitjans de comunicació, la presidenta de la corporació, Dra. Mercedes Hurtado, ha comentat les dades d’un estudi recent que alerta sobre el dèficit de metges en la província de València els pròxims anys. Així mateix, ha realitzat un balanç de les actuacions realitzades en estos tres anys i mig de mandat i ha anunciat la seua presentació a la reelecció en les pròximes eleccions de la corporació de l’any que ve 2018.

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València (ICOMV) informa que durant la trobada s’ha posat el focus en un recent estudi de què es desprén que en 5 anys el 20% de la col·legiació (2.844 metges) estarà en edat de jubilació. De la mateixa manera, la previsió, basant-se en les dades d’altres anys, és que es col·legien en eixos pròxims 5 anys una mitjana de 350 a l’any, un total 1750. Del total d’eixos nous que es col·legien, almenys, un 10% se’n van a altres països per les millors condicions laborals a l’any d’estar d’estar col·legiats, quedant-se un total de 1500 metges en eixos 5 anys. Segons ha explicat la Dra. Hurtado "Estos dades auguren un dèficit de metges els pròxims anys agreujat per qüestions com l’augment de l’envelliment de la població i la cronicitat de les patologies. Dades que apunten clarament a la creixent demanda d’assistència sanitària i per tant la necessitat de més metges en el sector sanitari públic.

Des de l’ICOMV s’ha detallat que la comissió d’intrusisme ha estudiat durant 2017 quatre nous casos de presumpte intrusisme en la província dels quals unisc ha sigut presentat en la fiscalia i els altres tres seguixen en investigació per a la recopilació de proves Com a novetat s’ha anunciat la incorporació de responsables de llicències de l’ajuntament de València a la comissió per a tractar d’augmentar el control sobre aquelles persones que sol·liciten llicències d’activitat relacionades amb la pràctica metgessa.

En eixe sentit, la representant del col·lectiu metge valencià hi ha estés la mà a la conselleria de sanitat per a unir-se a la comissió i lluitar tots junts per a eradicar esta greu pràctica que pot posar en perill la salut i inclús la vida dels ciutadans valencians. Així mateix, ha informat de la recent sentència del jutjat contenciós administratiu que ha desestimat la petició d’alguns membres de l’anterior junta d’impugnació de les eleccions de 2014. La sentència establix que les eleccions van ser netes i democràtiques i condemna a costes als demandants.

De la mateixa manera, la Dra. Hurtado, ha destacat que la causa del préstec dels 477.000 euros ha sigut declarada com a causa després de tres anys d’investigació i rastreig dels diners per nombrosos comptes. En eixe sentit, Hurtado ha manifestat que “es una prioritat de la junta actual recuperar els diners de tots els col·legiats, en això hem posat molts esforç i espere que es produïsca abans d’acabar el meu mandat actual”

Finalment, la presidenta ha realitzat un balanç de les actuacions realitzades en matèria d’agressions a metges amb la implantació de la nova web com a plataforma de denúncia davant de qualsevol agressió. També ha destacat l’augment i creació de noves beques de formació així com la recent implantació d’un curs gratuït per col·legiat i any en àrees no metgesses com a idiomes, programes informàtics, oratòria, biomedicina etc.