El Col·legi de Metges de València sol·licita al delegat del Govern que s’amplien el nombre de places MIR

Representants de la corporació col·legial encapçalaments per la presidenta, la Dra. Mercedes Hurtado, han mantingut una reunió amb el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, en la que s’ha traslladat la preocupació davant de la falta de metges especialistes per als pròxims anys. La representant del col·lectiu metge valencià ha qualificat la reunió de fructífera i ha destacat la bona predisposició del màxim responsable del Govern davant de les qüestions plantejades.

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València (ICOMV) informa de que al llarg de la reunió, que s’ha prolongat durant més d’una hora, la Dra. Hurtado ha expressat la seua preocupació davant de la falta d’especialistes metges que contrasta amb les escasses places de Metge Intern Resident (MIR) que s’oferixen anualment. Per això, ha presentat el delegat del Govern l’informe realitzat pel Col·legi professional en què es preveu la jubilació del 20%.

Segons ha explicat la Dra. Hurtado a Juan Carlos Fulgencio: “és poc comprensible que es queden tants metges sense accedir a una plaça MIR mentres tenim ja en l’actualitat dèficit de places d’algunes especialitats mèdiques i es preveu que en pocs anys s’agreuge considerablement el problema. Per això, ha sol·licitat al delegat del Govern la interlocució amb el ministeri de Sanitat per a posar solucions davant d’esta greu problemàtica”.

Des de l’ICOMV detallen que durant la trobada també s’ha traslladat la preocupació per l’augment exponencial de les agressions als metges. En eixe sentit, Hurtado ha oferit que siga València la ciutat pilot en què es prove l’aplicació que està desenrotllant el Ministeri de l’Interior per a reduir les agressions. Esta aplicació permetrà que en cas de veure’s el metge en una situació de risc per a la seua integritat, telemàticament puguen avisar a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i per mitjà de la geolocalización del seu telèfon mòbil puguen ser auxiliats per patrulles policials.

Finalment, durant la reunió s’ha avançat també en la posada en marxa dels cursos de formació que impartiran policies amb especialització psicològica en la seu col·legial per a dotar els professionals metges d’estratègies i metodologies que permeten al metge minimitzar al màxim les possibilitats de patir una agressió per part d’un pacient.