La Fundació del Col·legi de Metges de València falla el premi a la Millor Trajectòria Professional de Metge Rural

El jurat de la Fundació de l’Il·lustre Col·legi de Metges de València (ICOMV) ha decidit concedir el III Premi a la Millor Trajectòria Professional de Metge Rural al Dr. Bernardo Luis Monzó Lorente per la seua destacable trajectòria en este àmbit de la medicina durant més de 10 anys. L’entrega d’este guardó, que compta amb una dotació econòmica de 6.000EUR, es realitzarà el pròxim 23 d’abril a les 19.30 en el Saló de la Beneficència de la Diputació Provincial.

Un any més, la Diputació de València ha volgut col·laborar per a fer possible este reconeixement als metges que desenrotllen la seua labor en municipis amb població inferior a 10.000 habitants.

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València informa de que els criteris del jurat per a la concessió d’este reconeixement valoren els càrrecs de caràcter assistencial exercits en atenció primària en el medi rural; els anys de dedicació en el dit àmbit; els premis i distincions rebuts, especialment en els llocs que haja desenrotllat la dita labor, les seues contribucions més rellevants en eixe camp i el reconeixement social en el seu àmbit assistencial.

La Fundació de l’ICOMV va crear este guardó fa dos anys per a reconéixer la imprescindible, i de vegades poc reconeguda, labor dels metges rurals en la província de València. En les anteriors edicions van ser distingits els doctors Rafael Belenguer i Francisco Valls.

El premiat

El doctor Bernardo Luis Monzó Lorente ha exercit la medicina durant quasi 40 anys en el municipi de Benimodo, després de treballar en l’Hospital Provincial i realitzar el servici militar com a soldat mèdic en l’Acadèmia d’Intendència d’Ávila. Especialitzat en Medicina Familiar i Comunitària, el Dr. Monzó va formar part activa de SEMERGEN sent vocal de la societat en la seua primera junta directiva autonòmica.

El galé va ser integrant des del moment de la seua formació de les tasques d’Hospitalització a Domicili (UHD) de l’Hospital de la Ribera, atenent durant 15 anys a pacients terminals o amb malalties degeneratives avançades en els seus domicilis. Actualment, després de ser jubilat en el servici públic, el Dr. Monzó treballa des de 2016 en la seua pròpia consulta mèdica en la població de Carlet.