El Dr. Rafael Carmena distingit amb el premi “Certamen Médico” en reconeixement a tota la seua trajectòria professional

L’alcalde de València, Joan Ribó, junt amb la presidenta del Col·legi de Metges, Dra. Mercedes Hurtado, han entregat el premi “Certamen Médico” a l’endocrinòleg, Dr. Rafael Carmena en reconeixement a tota la seua trajectòria professional dedicada a la medicina valenciana. Esta distinció, que complix la seua onzena edició, està promoguda per la Fundació de l’Il·lustre Col·legi de Metges de València (ICOMV) i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València.

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València (ICOMV) informa de que l’acte ha començat amb la intervenció de la regidora de Sanitat, Maite Girau que ha destacat la col·laboració entre el col·legi i l’ajuntament per a celebrar este merescut reconeixement a figures mèdiques valencianes.

Després de llegir l’acta del jurat, l’alcalde de València, Joan Ribó, junt amb la presidenta de la Fundació de l’ICOMV, Mercedes Hurtado, li han fet entrega del diploma que li acredita com premiat, agraint l’esforç i dedicació del doctor Rafael Carmena en nom de tots els valencians.

Durant la seua intervenció la presidenta del Col·legi de Metges i de la Fundació, Dra. Mercedes Hurtado, ha volgut ressaltar l’important que ha sigut la figura del doctor Carmena tant en la investigació com en la conscienciació social sobre la importància de l’alimentació adequada i l’activitat física. "Rafael has destacat tant per les teues investigacions, per la teua activitat assistencial al capdavant del servici d’endocrinologia Hospital Clínic i per la teua dedicació a la formació acadèmica dels futurs metges, per tot això, eres molt digne mereixedor d’este reconeixement.

En el seu discurs, el doctor Carmena ha fet una especial menció de la importància de la humanització de la medicina “hem de ser capaços de buscar la perfecta simbiosi entre els avanços científics i noves ferramentes tecnològiques amb la humanització de la medicina i la proximitat amb el pacient que ha de sentir-se sempre la nostra prioridad”.

Així mateix, l’alcalde de la ciutat ha tancat este homenatge posant en valor els mèrits acadèmics i docents a més de la seua important aportació a l’àmbit de la investigació. De la mateixa manera, Ribó ha ressaltat que totes estes aportacions en les diferents branques de l’endocrinologia i ha agraït la dedicació del Dr. Carmena en nom de tota la ciutadania valenciana.

L’acte d’entrega ha tingut lloc en l’hemicicle del consistori valencià i ha comptat amb la presència d’algunes de les figures més destacades del panorama mèdic valencià. També han estat presents dirigents d’hospitals, referents de la universitat, acadèmics, representants de diferents institucions polítiques i sanitàries i companys de treball de l’homenatjat.