Obert el termini per a presentar-se a II Edició dels Premis Mèdics i Pacients

 

El Consell General de Col·legis Oficials de Metges convoca la II edició dels Premis Mèdics i Pacients a les millors iniciatives de professionals, institucions i associacions dins de l’àmbit de la salut i el sociosanitari des d’una perspectiva de la comunicació.

L’objectiu d’aquests premis és reconéixer la labor de professionals, organitzacions sanitàries i associacions de pacients que, a través del seu treball i la seua manera de comunicar-lo, han influït de manera positiva en la prevenció de la salut, l’assistència sanitària, l’ajuda als més desfavorits i en la conscienciació i sensibilització ciutadana en temes sociosanitaris.

Els Premis Mèdics i Pacients es distribueixen en huit categories

Personalitat destacada en l’àmbit sanitari: Aquesta categoria reconeix la labor d’un professional que, a través de la seua trajectòria, siga un referent en l’exercici de la Medicina, l’avanç científic, la bona pràctica clínica i contribuïsca de manera rellevant en la millora de l’assistència sanitària i en la promoció de la salut.
Labor d’una Institució/Organització Sanitària: Aquesta categoria reconeix la labor d’una institució o organització que haja contribuït d’una manera destacada a la millora de l’assistència sanitària, al foment de la salut de la població i a traslladar a la societat els valors de la Medicina i de la professió mèdica.

III.      Labor d’una Associació de Pacients: Aquesta categoria reconeix la labor d’una associació de pacients que mitjançant el seu treball i accions haja aconseguit traslladar a l’opinió pública i responsables polítics, les seues demandes i/o reivindicacions i conscienciar a la societat en general sobre la seua situació i necessitats.

  1. Millor Divulgador/a: Aquest apartat reconeix la capacitat i habilitat d’un professional per a divulgar i acostar a la població en general i, especialment, als pacients missatges relacionats amb la sanitat, orientats a promoure la salut pública, oferir informació veraç i contrastada i potenciar la imatge de la professió mèdica a través de qualsevol via de comunicació.
    2. Millor Labor Humanitària: Aquest reconeixement posa en valor aquelles accions o organitzacions que mitjançant els valors essencials de la Medicina contribueixen d’una manera altruista a fomentar la salut dels més desfavorits, la solidaritat entre persones i pobles i la defensa dels Drets Humans.
    3. Campaña en Xarxes Socials de Divulgació en Salut: L’objectiu d’aquesta categoria és reconéixer l’originalitat, difusió i abast de les accions de comunicació creades, adaptades i difoses en el llenguatge i característiques de les Xarxes Socials que continguen un missatge social, solidari o de foment de la salut.

VII.     Millor Acció Social: Aquest reconeixement vol posar en valor aquelles accions d’institucions, organitzacions o entitats que contribueixen a la cohesió, la igualtat de drets i la justícia social, especialment, en matèria de salut.

VIII.    Iniciativa de Conscienciació i Sensibilització en temes de Salut:  Aquest reconeixement té per objecte ressaltar iniciatives que, d’una manera especial i rellevant, contribuïsquen a sensibilitzar o conscienciar sobre un col·lectiu vulnerable, una malaltia o una emergència social o humanitària, a través de qualsevol via de comunicació.

 

 

Terminis i candidatures

La corporació ja ha obert el termini per a presentar les candidatures que finalitzarà el pròxim 30 de juny de 2019. Els formularis d’inscripció (adjunt en la notícia al costat de les bases dels guardons) hauran de ser enviats per correu electrònic a l’adreça premiosmedicosypacientes@cgcom.es  indicant en l’assumpte Premis Mèdics i Pacients 2019. Podran presentar candidatura als Premis Mèdics i Pacients 2019, en totes les categories qualsevol persona, institució o entitat pública o privada relacionada o no amb l’àmbit de la salut i el sociosanitari.

 

El Dr. Valentín Fuster, l’Organització Nacional de Trasplantaments, la Plataforma d’Afectats d’Hepatitis C, la Dra. Lucía Galán, Metges del Món, *Down España, *Cermi Dones i Javier *Fesser van ser reconeguts per l’Organització Mèdica Col·legial en aquests premis creats l’any passat amb motiu del 10é aniversari de la publicació on-line www.medicosypacientes.com

Amb aquesta segona edició els reconeixements de la publicació on-line de l’Organització Mèdica Col·legial que recull les principals notícies de l’àmbit de la sanitat i la salut, així com l’activitat de l’OMC, la dels 52 Col·legis de Metges d’Espanya i els seus respectius Consells Autonòmics, pretén consolidar l’èxit de l’any passat i aprofundir en la responsabilitat social d’aquesta corporació.