La Dra. Hurtado va agrair el treball desenrotllat pels metges d’urgències durant el XVII Congrés de SEMES que va acollir l’ICOMV

El congrés que durant 3 dies va reunir a més de 450 professionals d’urgències i emergències en el Col·legi de Metges de València, va posar en relleu el treball desenrotllat pels servicis d’urgències de la Comunitat Valenciana que reben cada dia a més de 6.300 pacients.

Durant la inauguració Mercedes Hurtado, presidenta del Col·legi de Metges de València, va agrair que, durant 17 anys, SEMES haja triat este Col·legi, per a acollir els seus trobades anuals, als que sempre estaran encantats de rebre i als que sempre recolzaren en la seua reclamació per una especialitat d’urgències.

La inauguració va comptar amb la presència en el seu acte inaugural amb de Maite Girau, Regidora de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València, qui va destacar la importància dels professionals d’urgències i emergències que són un dels factors imprescindibles per a complir l’objectiu de la Conselleria com és el de donar un servici de qualitat als pacients.

Per la seua banda Rosa María Pérez Mencía, Subdirectora General d’Activitat Assistencial Integral, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Publica, qui va brindar el seu suport a tots els professionals d’este sector, amb qui ha dit, se sent molt compromesa.

Segons el doctor Javier Millán, president de SEMES Comunitat València, la realitat dels servicis d’urgències del nostre país, a hores d’ara, és que no està reconeguda la seua labor, ni per la resta dels servicis hospitalaris, ni per les administracions. El doctor Millán va destacar la labor que durant més de tres anys, s’ha realitzat conjuntament per 44 persones de l’àmbit professional de les distintes administracions, els caps d’urgències hospitalaris de tots els hospitals de la comunitat i la Conselleria de Sanitat, per a poder realitzar el Pla d’Urgències de la Comunitat Valenciana, que es va presentar el passat mes de maig, amb l’objectiu de poder donar millor atenció als més de 6.300 pacients diaris que acudixen als servicis d’urgències i emergències d’esta comunitat i que són atesos per personal qualificat, que lamentablement no se sent reconegut.

Juan González Armengol, president de SEMES va recordar que esta Societat Científica, té únicament dos objectius, servir a tota la societat i als seus pacients i vetlar pels professionals d’urgències i emergències.