La Fundació del Col·legi de Metges de València falla el premi a la “Millor Trajectòria Professional de Metge Rural” al Dr. Froilán Sánchez

 

El jurat de la Fundació de l’Il·lustre Col·legi de Metges de València (*ICOMV) ha decidit concedir el Premi a la Millor Trajectòria Professional de Metge Rural al Dr. Froilán Sánchez Sánchez per la seua destacable trajectòria en l’àmbit de la medicina rural, desenvolupada fonamentalment en el municipi Rotglà-Corbera a la comarca de La Costera. El lliurament d’aquest guardó, que compta amb una dotació de 6.000€, es realitzarà el pròxim 12 d’abril a les 19.00h en el saló de la *Beneficiencia de la Diputació Provincial.

Un any més, la Diputació de València ha volgut col·laborar per a fer possible aquest reconeixement als metges que desenvolupen la seua labor en municipis amb població inferior a 10.000 habitants.

 

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València informa que els criteris del jurat per a la concessió d’aquest reconeixement valoren els càrrecs de caràcter assistencial exercits en atenció primària en el medi rural; els anys de dedicació en aquest àmbit; els premis i distincions rebuts, especialment en els llocs que haja desenvolupat aquesta labor, les seues contribucions més rellevants en aqueix camp i el reconeixement social en el seu àmbit assistencial.

La Fundació del ICOMV va crear aquest guardó fa quatre anys per a reconéixer la imprescindible, i a vegades poc reconeguda, labor dels metges rurals a la província de València. En les anteriors edicions van ser distingits els doctors Rafael Belenguer, Francisco Valls i Bernardo Monzó.

El premiat

El doctor Froilán Sánchez ha exercit la medicina rural des de fa més de quaranta anys en diferents municipis rurals, consolidant la seua referència en el camp de la sexologia clínica sent el fundador i coordinador del grup de sexologia de la Societat Espanyola de Medicina Rural i Generalista *SEMERGEN des de 2004 fins a 2017.

El Dr. Sánchez també ha destacat per la seua faceta investigadora sent investigador principal en sis assajos clínics i presentant més de 20 comunicacions a congressos de Medicina Rural i Familiar, així com, la seua participació en nombroses ponències. En l’àmbit formatiu ha sigut professor de diferents màsters universitaris i cursos, sent un referent formatiu en el camp de la sexologia, fins a arribar a ostentar la direcció del Màster Universitari de Sexologia Mèdica de la Universitat Europea de l’Atlàntic.

En l’àmbit clínic ha publicat més de 30 articles en revistes científiques de primer nivell, destacant entre elles la del “qüestionari de Funció Sexual de la Dona (FSM)” qüestionari referent en la majoria de llocs de llengua hispana per a la seua aplicació clínica. A més, és autor d’uns 20 llibres en el camp de l’Atenció Primària i de la Sexologia Clínica dirigits a professionals de la salut, així com de dues novel·les dirigides al públic no mèdic.