La Fundació del Col·legi al costat del Fòrum Empresa Humanisme i Tecnologia debat sobre “Intel·ligència Humana vs artificial”

 

La Fundació de l’ICOMV juntament amb el Fòrum EHT/CV, amb la col·laboració de Hospital Quirón Salut, han abordat a la casa dels metges un debat d’actualitat i gran interés com és la “Intel·ligència humana *vs artificial”.

La presidenta del Col·legi, la Dra. Mercedes Hurtado, apuntava en la seua intervenció durant la inauguració: “el present i el futur de la medicina i del saber científic ja caminen per la intel·ligència artificial, els professionals hem d’assumir-ho i integrar-ho en el nostre treball sense por, però sense concessions”.

“Els humans -afegia-podem recolzar-nos en la intel·ligència de les màquines per a transcendir les nostres limitacions construint màquines especialitzades en *tares específiques, utilitzant els avantatges del *big data, però mai per a subordinar-nos a la fascinació tecnològica que ens produeixen aquests avanços”.

I en aquest sentit, com a metgessa oftalmòloga comentava l’anècdota: “les cataractes les operem amb màquines que no existien fa uns anys. Em preocupa que els meus residents només sàpien operar depenent d’aquesta tecnologia”. En definitiva: ” usem la ciència i la tecnologia, la intel·ligència artificial sempre en benefici del pacient, en benefici de la humanitat”.

En el panell-col·loqui han intervingut experts com José Ignacio Murillo Gómez (professor d’antropologia filosòfica i social), Elisa Marín (directora de tecnologia i innovació) sota la moderació de Luis Martinez Ochoa (PhD Ciències Econòmiques). Per part seua, el president del Fòrum EHT/CV va clausurar l’acte.