Un policia sanitari per a frenar les agressions en els hospitals valencians (notícia Cadena Ser)

El Col·legi de Metges treballa amb la Delegació del Govern en la creació de la figura de l’interlocutor policial sanitari, que permetrà atendre i previndre les agressions

L’any que ve es crearà la figura de l’interlocutor terriotrial policial sanitari, un policia especialitzat en agressions a metges, que podrà atendre millor els casos i conéixer així més detalls sobre el fenomen que permeten aplicar mesures preventives.

Les últimes dades que maneja el col·legi de Metges són molt preocupants, de 2015 a 2016 van augmentar un 30%. És cert que es denuncien més, però també s’ha produït un increment, per la gran pressió assistencial que hi ha sobretot en centres de salut i en les portes d’urgències. Més de la mitat de les agressions són físiques. Pedro Juan Ibor Vidal, vicepresident del Col·legi de Metges de València , explica que són les que més es notifiquen, hi ha moltes verbals que no arriben a conéixer-se.

Per això s’han dut a terme diverses iniciatives: campanyes de conscienciació i d’informació, que assenyalen, per exemple, que en una consulta o centre de saluda, el metge té rang d’autoritat pública, i per tant, agredir-li és un delicte tipificat com a tal en el codi penal. Els metges que són agredits poden denunciar-ho i iniciar el tràmit per a ser atesos en la mateixa web del col·legi. Però a més s’està en conversacions amb la delegació del Govern per a crear la figura de l’Interlocutor territorial policial sanitari. Un policia especialitzat en estos casos, que guiarà la víctimes perquè puga denunciar els fets, i a més, anirà recopilant la informació dels casos que conega , per a conéixer millor el fenomen i poder així previndre possibles casos.