El Col·legi de Metges de València distingeix al Dr. Froilán Sánchez amb el Premi al Millor Metge Rural per la seua trajectòria

 

Aquest premi reivindica la figura del metge rural, indispensable per a garantir un sistema sanitari accessible i de qualitat per a tots

La Fundació de l’Il·lustre Col·legi de Metges de València (*ICOMV) ha entregat el seu IV Premi a la Millor Trajectòria Professional de Metge Rural al Dr. *Froilán Sánchez, en reconeixement a la labor desenvolupada durant quasi tres dècades en el municipi de *Roglá-Corbera, a la comarca de La Costera. La Diputació de València ha col·laborat un any més per a fer possible aquest reconeixement als metges que desenvolupen la seua labor en municipis amb població inferior a 10.000 habitants.

L’acte de lliurament, realitzat en el Centre Cultural La Beneficiència, ha sigut presidit per la presidenta de la corporació mèdica col·legial, la doctora Mercedes Hurtado, i el diputat provincial, Bartolomé Nofuentes, els quals han fet lliurament de la placa commemorativa al doctor Froilán Sánchez, al costat del secretari de la fundació del ICOMV, el Dr. Francisco Fornés.

Des del ICOMV detallen que el Dr. Sánchez és especialista en Medicina Familiar i Comunitària, ha exercit la medicina rural des de fa més de quaranta anys en diferents municipis rurals, consolidant la seua referència en el camp de la sexologia clínica, sent el fundador i coordinador del grup de sexologia de la Societat Espanyola de Medicina Rural i Generalista *SEMERGEN des de 2004 fins a 2017, convertint-se així, en un referent nacional en aquesta camp de la medicina clínica.

 

Després de rebre el premi, el doctor ha recordat en el seu discurs la vocació que li va portar a ser mèdic rural: “Sempre he sentit una empatia especial per aquell que està malalt, que sens dubte és la sensació de major incertesa que pot tindre una una persona, i va ser això el que em va motivar a estudiar medicina i el que m’ha fet exercir la medicina rural des de la proximitat i proximitat amb els meus pacients”.

De la mateixa manera, ha assenyalat les dificultats d’exercir la medicina rural sobretot fa 30 anys. “Davant la falta de recursos havíem de fer de tot fins i tot assistir parts, per sort la medicina ha evolucionat moltíssim i també els recursos i ara podem centrar-nos més en la prevenció de patologies. Quan vaig començar com a metge rural la urgència de la infecció ens dominava i era molt comuna la pallola, l’hepatitis A o la febre malta entre altres, i això exigia que el metge estiguera 24h tots els dies de l’any”.

Així mateix, la doctora Mercedes Hurtado ha ressaltat en la seua intervenció que “aquest premi és un reconeixement a tots els metges rurals”. “la corporació mèdica desitja amb aquest guardó reclamar un espai propi de reconeixement social a una labor, al del metge rural, que suposa un gran esforç i compromís personal amb els seus pacients i la societat en general”.

I afegia la presidenta del ICOMV: “*Froilán, malgrat la dificultat d’exercir la medicina rural has destacat per la teua àmplia formació, les teues habilitats docents, les teues publicacions científiques, la teua especialització en sexologia ,convertint-te en un referent nacional, i fins a la teua faceta d’escriptor. Però sobretot has destacat per la teua empatia i dedicació als teus pacients”.

 

 

De la mateixa manera, el diputat Bartolomé Nofuentes ha destacat: “És un orgull per a la Diputació de València donar suport a aquest guardó que reconeix la labor d’aquells professionals que cuiden de la salut dels ciutadans que viuen en poblacions xicotetes. El metge rural, amb menys mitjans i recursos, és el metge amic, psicòleg i en definitiva, el suport dels veïns de poblacions rurals, és el que sempre està quan els seus pacients el necessiten i també qui rep l’afecte especial del poble, com en el teu cas *Froilán”.

Des de la corporació col·legial assenyalen que a l’acte han acudit nombroses personalitats i autoritats de l’àmbit sanitari i civil, així com companys i pacients del doctor Froilán Sánchez que no van voler perdre’s l’emotiu homenatge al seu metge i amic.