II Jornades d’Atenció Social de l’ICOMV

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València ha celebrat les II Jornades d’Atenció Social durant la vesprada del 22 de novembre.

La cita va tindre lloc en la seu col·legial i va ser inaugurada per la presidenta de l’ICOMV, la Dra. Mercedes Hurtado, i la directora de l’Oficina d’Atenció Social del Col·legi, la Dra. Regina Camps. La Dra. Hurtado va recalcar que amb estes jornades “es vol mostrar que l’ICOMV no és només un col·legi professional, sinó que recolza al metge en tots els àmbits i etapes”.

Durant la jornada es va tractar el tema de la jubilació mèdica amb un taller on es va abordar tant en l’aspecte psicològic com en l’econòmic i legal. Este acte s’ha realitzat amb l’objectiu de donar resposta a la demanda dels doctores/as que se senten preocupats a l’iniciar esta nova etapa.

En primer lloc, la psicòloga de l’Oficina d’Atenció Social de l’ICOMV, Amparo Beat, va explicar com aconseguir una jubilació reeixida en l’àmbit social i psicològic. L’especialista va desenrotllar la importància de la intel·ligència emocional “per a aconseguir un reajustament positiu en este nou cicle”.

A continuació, Cèsar Barrot, gerent d’Assegurances Barrot i Uniteco professional, va aconsellar sobre la planificació econòmica en la jubilació, comentant quins productes asseguradors i plans de pensions són els més adequats. A més, va explicar la importància dels segurs per a previndre l’atenció a la dependència.

Finalment, Iván Manyes i Saida Manyes, socis directors d’Assessoria Manyes, van comprendre l’àmbit legal de la jubilació dels metges. Entre altres coses, ambdós van aclarir en què consistix la jubilació activa i les ferramentes per a realitzar un testament vital adequat.