La Malaltia Tromboembólica Venosa (ETEV) és la major causa evitable de mort en hospitals

L’ETEV és la principal causant d’embòlia pulmonar i provoca una de cada quatre morts en el món

El Col·legi de Metges de València ha acollit les Primeres Jornades de Malaltia Tromboembólica Venosa (ETEV) en Urgències, organitzades per la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències de la Comunitat Valenciana (SEMES CV) . L’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València (ICOMV) junt amb SEMES, han llançat un missatge de conscienciació i prevenció sobre esta malaltia amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Trombosi. L’ETEV és la principal causant d’embòlia pulmonar i provoca una de cada quatre morts en el món. D’esta manera, estes xifres suposen més defuncions a Europa per esta patologia que el càncer de mama, la SIDA, el càncer de pròstata i els accidents de tràfic conjuntament.

Per la seua banda, el Doctor Javier Millán, president de SEMES CV, apunta que esta afecció “és la principal causa de morts evitables en hospitals, ja que el 60% dels casos estan relacionats amb hospitalitzacions”.

Així mateix, destaca que la dita afecció “és un quadro molt freqüent en el pacient hospitalitzat i després de la cirurgia, per la qual cosa és necessari identificar de forma precoç els factors de risc i establir la seua probabilitat clínica per a poder previndre, diagnosticar-la i tractar-la de forma adequada”, explica el Dr. Millán. Els experts reunits en la seu col·legial promouen la prevenció d’esta malaltia a través de la identificació factors de risc, com ara el consum d’anticonceptius, part recent, cirurgia, tumors o alteracions en coagulació entre altres.

Per això, insistixen a destacar el dret del pacient a demanar una avaluació de riscos d’ETEV durant una hospitalització. L’ICOMV, com a seu de tots els metges valencians, continua la seua labor de conscienciació i divulgació d’informació sanitària albergant conferències i reunions amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi de coneixements entre professionals metges.