Quatre societats científiques presenten en l’ICOMV la Guia del Dolor Neuropático per a professionals

El Col·legi de Metges de València ha acollit esta setmana la presentació de la Guia del Dolor Neuropático Perifèric i Localitzat que ha sigut elaborada per quatre societats científiques amb l’objectiu de dotar els professionals de la major informació possible per a tractar d’oferir al pacient la millor solució davant d’esta malaltia.

La presentació d’este manual per a professionals ha sigut inaugurada per la presidenta del Col·legi de Metges, Dra. Mercedes Hurtado i ha comptat amb la participació del doctor Pedro J. Ibor com a coordinador del grup de treball de Dolor per part de SEMERGEN, la doctora Mª Ángeles Canosos, presidenta de Societat Valenciana del Dolor, el doctor Marià Agranes, president de la Societat de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica CV, i la doctora Mónica Jordá, presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Física i Rehabilitació.

 

El Dr. Ibor, com a coordinador de la jornada, va aprofundir en la necessitat de la formació constant ja que en els últims anys s’ha avançat molt en el tractament del dolor, en concret del dolor crònic. Així mateix, va destacar que la guia conté informació completa i actualitzada sobre les proves per a diagnòstic el dolor neuropático, els tractaments actuals més efectius i les definicions i causes dels diferents tipus de dolor que patix el ser humà.

De la mateixa manera, durant la jornada s’ha detallat l’impacte del dolor en els problemes de salut crònics en la població adulta. Així, dels principals problemes detallats en l’Informe Anual del Sistema Nacional de Salut com són la hipertensió arterial, el dolor d’esquena lumbar, hipercolesterolemia, l’artrosi i el dolor cervical crònic, el dolor està present en el 48% d’estes patologies.

Més de 50 professionals metges de diferents especialitzacions van acudir a la presentació i van poder arreplegar la guia física de què hi ha exemplars disponibles i també en versió digital adjuntada a continuació.

 

Punxa ací per a accedir a la GUIA DEL DOLOR NEUROPÁTICO PERIFÈRIC I LOCALITZAT