Dr. Monrabal: “La mitat dels metges d’atenció primària s’acosta a la jubilació”

Les diferents associacions de metges que representen l’atenció primària estan alertant fa temps sobre l’envelliment del col·lectiu i les seues repercussions en la sanitat espanyola.

Si recentment durant el congrés autonòmic de la (Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària (SVMFIC) celebrat en el Col·legi de Metges de València s’abordava este assumpte com un dels grans problemes per resoldre en el sector, així mateix el missatge es reiterava durant l’assemblea dels representants provincials d’Atenció Primària Urbana.

El Dr. Antonio Monrabal, representant de l’ICOMV, en l’esmentada assemblea afirmava rotundament: “La mitat dels metges d’atenció primària de la Comunitat Valenciana s’acosta a la jubilació. I el mateix ocorre a nivell nacional, on s’estima que en una dècada s’hauran jubilat el 40% dels galenos”.

En el mateix sentit els reunits apuntaven: “el relleu cal pensar-ho amb una dècada d’avanç, ja que un metge no es fa de la nit al dia. Entre la carrera, la preparació de l’examen MIR i la residència, un facultatiu de Família, el de la primera línia, el que treballa en els centres de salut de barris i pobles, necessita deu anys per a formar-se”.