L’ICOMV va ser seu del 28º Congrés Autonòmic de la SVMFIC

L’ICOMV va acollir el 28º Congrés SVMFIC i Jornades de Residents i JMF 2017 que aquesta edició proposava el lema: “Medicina de família, il·lusió pel futuro”.

Durant l´inauguració la presidenta del Col·legi, Mercedes Hurtado, va donar la benvinguda a tots els metges i va destacar: “habéis triat un enfocament molt optimista, veure el got mig ple, perquè l’amabilitat i l’optimisme també són terapèutics; perquè la medicina ha avançat en els últims anys més que en dècades anteriors i perquè ens agrada la medicina i ens agrada ser médicos”· En la taula presidencial van estar la regidora de sanitat de lAjuntament de València, Maite Girau, i el president de la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària (SVMFIC) Aurelio Duc.

La Dra. Hurtado va afegir en la seua intervenció: “Tant en la medicina en general, com en la medicina de família en particular i en la condició del metge com a professional, queden molts desafiaments per superar, però no per això deixem de valorar els èxits aconseguits, no per això deixem de sumar i actualitzar coneixements com en este congrés per a aconseguir unes millors condicions per a l’atenció primària i per als professionals que l’exercixen”.

Entre els millores que este col·lectiu va abordar en la jornada la reiteració d’un dels missatges que els metges de família afirmen novament: ” tan sols cinc o deu minuts de consulta per pacient no són encara suficients per a una assistència mèdica de qualitat”.