El Col·legi de Metges va acollir una jornada dedicada als avanços genòmics en la prevenció de la discapacitat

Quasi un centenar de persones es van donar cita el 20 d’octubre en el Col·legi de Metges en la V edició de la Jornada Científica de la Fundació QUAES. Els assistents han pogut escoltar i compartir amb els ponents de les tres taules les últimes novetats en l’àmbit de la genòmica aplicada a la prevenció de la discapacitat. L’activitat, que portava per títol: “La prevenció de la Discapacitat: Un objectiu més cercano”;, amb la participació transversal de professionals de la salut, pacients, familiars i estudiants.

 

La presidenta del Col·legi, Mercedes Hurtado, traslladava als presents: “parlar hui en dia de previndre la discapacitat resulta molt més optimista que tan sols fa uns anys, perquè les noves tecnologies, els nous coneixements que ens aporten utilitzar les mateixes, i les noves col·laboracions entre camps del saber ens permeten pensar en un futur millor”.

En este futur millor -añadía- és necessari apostar per la genètica. En este sentit, gràcies al conveni que el Col·legi manté amb Fundació Quaes, els metges de la província de València tenen accés a una línia exclusiva i gratuïta sobre informació genòmica. Un acord que permet als metges poder diagnosticar millor”

Xavier Vendrell, un dels organitzadors de la Jornada i Responsable de la Unitat de Genètica Reproductiva de Sistemes Genòmics, explicava sobre la matinal: “El més important de la jornada és que crec que hem sigut capaços de traduir aspectes científics i legals, que són complexos, al llenguatge del carrer, i que este missatge haja arribat a les persones que han estat amb nosaltres hui”.

“Estem molt satisfets -afegia- de la labor divulgativa que ha tingut la jornada. El més difícil és poder transmetre als pacients els últims avanços i hui ho hem aconseguit. La gent s’ha anat pensant en el gran avanç que significa la utilització de les últimes i noves tècniques genòmiques i que ja són útils per a la salut de les persones i en este cas que hui ens incumbia en el de la prevenció de la discapacitat. Podem començar a dir que la gent confie ja en la genòmica per a resoldre problemes que fins fa molt poc eren aspectes futuribles amb ferramentes com la teràpia gènica o l’edició del genoma. Ja són realitat i obrin molts camps a l’esperança dels pacientes”